Лидерът в английската Висша лига Арсенал си е харесал холандския талант и халф на Аякс Дави Клаасен, който заради своята подвижност в атака е сравняван с легендата на „артилеристите” Денис Бергкамп.

Скаути на „топчиите” са наблюдавали холандския младежки национал при домакинската победа на Аякс срещу НАК Бреда (4:0) през уикенда, когато 20-годишният халф вкара първия си хеттрик в Ередивизи, съобщава "Дейли Мейл".

„Той е много офанзивен полузащитник, който може да играе дори като централен нападател. Определено е много талантлив и освен това много умен”, впечатлен е треньорът на Аякс Франк де Бур от Клаасен.

Денис Бергкамп, който също е излязъл от школата на Аякс и след това игра за Интер, преди да стигне до Арсенал, днес е асистент на Де Бур в гранда от Амстердам и също е запознат с качествата на Клаасен, който влиза в академията на клуба на 11-годишна възраст.

От началото на сезона халфът има 8 мача за Аякс в Ередивизи и е вкарал 6 гола в тях, а в Шампионската лига получи шанс за изява в домакинствата срещу Селтик (1:0) и Барселона (2:1). Холандският медии дори вече спекулират, че Клаасен трябва да бъде включен в състава на „лалетата” за световното първенство в Бразилия следващото лято.