Арсенал спечели приятелския турнир "Емирейтс Къп". "Топчиите", които са домакини на надпреварата с участието още на Милан и Лион, си осигуриха трофея след успех с 3:2 срещу Селтик.

След по-малко от час игра избраниците на Арсен Венгер поведоха с 3:0. Точни бяха Карлос Вела в 3-ата минута, Бакари Саня в 45-ата и Самир Насри в 51-ата.

В 69-ата Георгиос Самарас изпусна дузпа за Селтик. "Детелините" все пак вкараха два гола, но не успяха да стигнат до равенството. Във вратата на Арсенал се разписаха Дарил Мърфи в 73-ата минута и Сун-Юен в 83-ата. До трети гол обаче не се стигна и Арсенал победи с 3:2.

В другия мач, игран по-рано днес, Милан записа равенство 1:1 срещу другия участник в четиристранния турнир Лион. В първите срещи Милан и Арсенал завършиха 1:1, а Селтик и Лион 2:2.

Според регламента, освен три точки при победа и една при равенството, се присъжда по една точка за всеки вкаран гол. Така, след изиграните двубои Арсенал спечели надпреварата за трети път в последните четири години и загря за началото на новия сезон в Англия. /БЛИЦ