Огромна вълна от недоволство се изля в Аржентина след катастрофалната загуба от Испания с 1:6. Страховитото поражение отприщи много въпроси, най-болезненият от които е защо селекционерът Хорхе Сампаоли не вика определени играчи в тима. И дали той не се съобразява с мненията на Меси, журналисти и мениджъри.

В местните форуми стотици запалянковци разпалено коментират моментната форма на двукратните световни шампиони. И повечето са категорични, че отсъствието снощи на звездното трио Меси, Ди Мария и Агуеро не е оправдание за резила.

Те искат отговор на въпроса защо треньорът упорито пренебрегва и не вика в състава звездите на Ювентус и Интер – Пауло Дибала и Мауро Икарди.

Допълнително масло в огъня наляха още преди снощния мач Лео Меси, Сампаоли и братът на Дибала.

Лео заяви, че с Пауло са еднотипни футболисти и трудно могат да играят заедно в един отбор, намеквайки, че асът на „старата госпожа” няма място в националния на Аржентина.

Треньорът Сампаоли директно призна, че Дибала не се вписва в схемата му на игра.

Братът на Пауло пък изригна на профила си в социалната мрежа, обявявайки, че не Сампаоли, а мениджъри и медии определят кои футболисти да получат повиквателни.

„Проблемите са много и селекционерът трябва час по-скоро да ги ликвидира, защото до Мондиала остават по-малко от три месеца. Как е възможно Дибала и Икарди да не са в състава. Това е абсолютна подигравка с Аржентина”, пишат из форумите.

„Нямаме халфова линия, там е зейнала огромна дупка. Защо Самполи не пробва с Билия, Меси и Дибала в средата на терена. При това положение Ди Мария и Агуеро могат спокойно да играят по крилата, а напред да бъде Игуаин или Икарди. Но за да се случи всичко това, е нужно да се сложи край на личните интереси в името на Аржентина. Ще бъде престъпление, ако Дибала е бъде повикан на световното първенство”, добавят притеснените запалянковци.

„Нека Меси и Сампаоли отговорят. Нека бъдат откровени”, настояват аржентинските ултраси.

Според местните медии голям е проблемът и в защита, където уж опитните Рохо и Отаменди снощи „играха като пълни аматьори” срещу Испания.

Пресата похвали след победата над Италия с 2:0 Мануел Лансини, отбелязал първия си гол за Аржентина. Халфът на Уест Хям обаче се контузи на тренировката преди двубоя с Испания и отпадна от състава.

„Ако това момче продължава по същия начин, вероятно ще бъде част от отбора на Мондиала в Русия”, пишат още местните издания.