Аржентина почете отказалия се от националния отбор Анхел Ди Мария. Церемонията се състоя на “Монументал” в Буенос Айрес преди световната квалификация с Чили (3:0).

36-годишното крило  обяви, че спира с националния отбор след спечелването на Копа Америка през юли месец. Снощи той излезе преди началото на срещата заедно със семейството си, аплодиран от над 84 000 аржентински фенове.

На таблото на стадиона бяха излъчени най-хубавите моменти от кариерата на Ди Мария в националния. В специално записано видео към него се обърна и големият му приятел Лионел Меси, който се възстановява от контузия и не игра в срещата.

“Сега ще бъда просто още един фен, който ще подкрепя отбора от трибуните. Ще ходя на всички издания на Копа Америка и на Световните първенства. Със сигурност ще продължим да вървим по този път, защото този отбор има много кураж“, заяви развълнуваният Анхел. Той си направи обща снимка с вече бившите си съотборници в националния отбор, а после бе и хвърлян във въздуха.

От 2008 година насам Ди Мария записа с Аржентина 145 мача, 31 гола и 32 асистенции. Той спечели световната титла през 2022 г., като се разписа срещу Франция и даде асистенция в драматичния финал, спечелен с дузпи. Ди Мария прегърна два пъти Копа Америка (2021 г., 2024 г.), както и трофеят “Финалисима”. Освен това той триумфира с олимпийския отбор на Аржентина през 2008 г. в Пекин, като именно негов гол донесе победата над Нигерия с 1:0. Предишната година Ди Мария бе част от младежкия тим на “албиселесте”, спечелил Световното до 20 години.