Легендарният вратар Уго Гати, известен като Лудия, направи шокиращо предложение към Лионел Меси. Според 75-годишния аржентинец звездата на Барселона трябва да отиде в Реал (Мадрид), за да докаже, че е най-добрият футболист в света.

Меси блесна с два гола и две асистенции за успеха на каталунците с 5:1 над Валядолид, но неговият сънародник не е убеден, че лидерът на Барса може да повтори това постижение срещу по-силен съперник.

„Може да прозвуча като антиаржентинец, но докато Меси не започне да играе в големите мачове, ще си остане футболист за домакинските срещи“, обяви Гати в телевизионното предаване „El Chiringuito de Jugones“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Трябва да покаже, че има „топки“ и да отиде в Реал (Мадрид), където да постигне успехите на Кристиано Роналдо. В противен случай, Лионел Меси ще си остане просто още един талантлив футболист.“

„Кристиано беше в най-добрия отбор в света и блестеше навсякъде. Меси играе само на „Камп Ноу“, където има огромен комфорт и всичко става по негово желание“, допълни бившият вратар, играл за Ривър Плейт и Бока Хуниорс.

„Нека Лео да направи силно представяне в гостуванията срещу големи съперници в Шампионската лига или на световното първенство. Само тогава ще може да се сравнява с Йохан Кройф, Диего Марадона и Пеле. За момента Меси играе само в случаите, когато всичко е в негова полза, и се чувства най-добре на стадиона на Барселона“, завърши Лудия.