Аржентинският национал Енцо Фернандес реагира с официално съобщение в социалните мрежи, след като по време на парада на „гаучосите“ след спечелването на Копа Америка беше заснет да пее обидна песен за френските национали.

"Те играят за Франция, но са от Ангола. Майка му е нигерийка, баща му е камерунец, Но паспорта - френски", се споменава в част от текста на песента.

В резултат на това последва остра реакция от Френската футболна федерация. Френските футболисти на Челси Уесли Фофата, Алекс Дисаси, Беноа Бадиашил, Мало Густо, Лесли Угочукву, Кристофер Нкунку и Маланг Сар спряха да следват аржентинския си съотборник в социалните мрежи.

„Искам искрено да се извиня за видеото, публикувано в „Инстаграм“ с кадри от народните тържества. Песента съдържа изключително агресивен език и нямам абсолютно никакво извинение за тези думи. Заставам срещу дискриминацията във всичките ѝ форми и се извинявам, че бях увлечен от еуфорията на празненствата за спечелването на Копа Америка. Това видео, този момент, тези думи – не отговарят на моите вярвания и моя характер. Наистина съжалявам“, написа Енцо Фернандес.

Обидната за французите песен беше създадена за финала на Мондиал 2022, когато Аржентина победи „петлите“ след дузпи на финала.