Вратарят на аржентинския Сан Лоренсо - Пабло Милиоре бе освободен под гаранция, след като прекара 40 дни в затвора. Той е разследван като съучастник в убийство, а за да излезе под гаранция трябваше да плати 95 700 щатски долара.

Съдът му разреши да тренира с досегашния си отбор Сан Лоренсо, но няма как да играе заради привличането на нов състезател на този пост за последните седем мача от първенството.

"След семейството ми, Сан Лоренсо е приоритет номер 1 за мене. Но дори и да не играя, аз ще приема решението на ръководството, каквото и да е. В момента, в който съдията обяви, че съм свободен, сякаш душата ми се върна в тялото”, обясни Милиоре.

Той е заподозрян, че е съучастник на Максимилиано Мацаро, един от водещите лидери на групировката Барабрава, поддържаща Бока Хуниорс. Мацаро е лидер на крайните ултраси на Бока, но също така и заподозрян като участник в много случаи на футболно хулиганство.

Случаят, в който вратарят е заподозрян за съучастник, е смъртта на Ернесто Чирино през 2011-а година, който почина от раните си, пребит от бой. Адвокатът на вратаря твърди, че клиентът му и Мацаро се познават от деца, но това е всичко.