Защитникът на Челси Ашли Коул се е извинил лично на председателя на Английската футболна асоциация (ФА) Дейвид Бърнстейн, след като публикува обиден коментар по адрес на ФА в социалната мрежа “Туитър”.

Миналата седмица 31-годишният защитник нарече босовете на английския футбол "сбирщина п***и" (от англ. - bunch of twats), след като ФА постави под съмнение неговите показания в процеса за расизъм срещу съотборника му Джон Тери.

Както е известно, Тери бе оневинен от граждански съд по делото за расизъм срещу Антон Фърдинанд, но ФА реши, друго и наказа играча с четири мача и глоба от 220 000 пуанда. Комисията към футболната асоциация обясни, че защита на Тери е била "неправдоподобна, неприемлива и скалъпена".

"Ашли Коул се извини веднага още в петък. Миналата нощ той дойде да ме види и ми се извини лично. Ашли искрено се разкайва и каза, че наистина много съжалява. Той може да играе за Англия в предстоящите мачове. От мениджъра зависи дали ще играе или не", разкри председателят на ФА Дейвид Бърнстейн.

Сега единствено селекционерът на “трите лъва” Рой Ходжсън има думата за това дали да разчита на Ашли Коул за световните квалификации срещу Сан Марино на 12 октомври (петък) и Полша на 16 октомври (вторник).