Асистентът на старши треньора Тито Виланова в Барселона Жорди Роура предупреди, че каталунците трябва много да внимават за голямата звезда на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо в „Ел Класико” тази вечер – първи полуфинал за Купата на Краля. Мачът е от 22:00 часа българско време на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид и ще бъде предаван с картина в БЛИЦ.

„Наясно сме с качествата на Кристиано, но винаги е трудно да го спреш. Трябва да играем концентрирано. Няма никакви трикове тук, Кристиано е великолепен играч. Напълно разбираемо е, че той отново ще вкара срещу нас, след като преди това на няколко пъти показа слабости”, коментира Роура преди сблъсъка с „кралския клуб”.

Барселона води с 15 точки на третия Реал (Мадрид) в Примера дивисион, но според Роура това не дава предимство на каталунците преди мача за Купата на Краля. „Разбирам хората, когато казват, че играем добре. Ние обаче играем в Мадрид срещу Реал и там винаги е тежко. В първенството си извоювахме комфортен аванс и си го заслужихме. Купата на Краля обаче е друга надпревара и трябва да опитаме да си извоюваме добра изходна позиция за реванша”, допълни помощникът на Виланова.

Във връзка с липсващите заради контузии Икер Касияс и Пепе в лагера на Реал (Мадрид) Жорди Роура не вярва, че това би могло да отслаби сериозно съперника. „С отбора, с който те разполагат, не мисля, че тези контузии ще кажат влияние. Очаквам интензивен и труден мач. Няма да има разлика с обичайните срещи. Те са абсолютно конкурентноспособни”, завърши Роура.