Астана ще предложи нов договор на Станимир Стоилов. Това обяви пред казахстанското издание "Vesti" Дархан Калетаев, който е представител на генералния спонсор на клуба.

Под ръководството на Стоилов тимът на Астана спечели за втора поредна година шампионската титла на Казахстан и се превърна в легенда за тима от столицата.

Според Калетаев Стоилов е успял да превърне Астана в отбор от световно ниво, като това е било доказано в мачовете от груповата фаза на Шампионска лига срещу Атлетико (Мадрид). 

"Стоилов и екипът му са с основна заслуга за успехите на отбора. Не искам да говорим за пари. Но повярвайте ми, че ще направим всичко, повтарям - всичко, по силите си, за да задържим Станимир Стоилов. Благодарение на този човек Астана вече е отбор от световна величина."

"Резултатите от работата му се виждат не само със спечелените титли, а и с мачовете в Шампионската лига, където взимаме точки от отбори като Галатасарай и Атлетико Мадрид. Благодаря на него, на президента, на всички за работата им, много съм щастлив", отсече Калетаев.