Аталанта победи Наполи с 3:1 в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на Италия. Дуван Сапата откри резултата за бергамаските в 10-ата минута. Матео Песина удвои за домакините шест по-късно. Ървинг Лосано намали пасива на гостите в 53-ата минута, но Песина вкара своя втори гол в срещата в 78-ата и трети за Аталанта. Първата среща между двата отбора завърши 0:0.

Победителите ще се изправят на финала срещу Ювентус, който отстрани Интер.

Сапата откри резултата на стадиона в Бергамо след страхотен шут от далечна дистанция с десния крак без да остави шансове на вратаря на Наполи за 1:0.
Шест по-късно домакините направиха страхотно разиграване през защитата на неаполитанците, след като се усети липсата на Костас Манолас и Калиду Кулибали, за да може Песина да удвои актива за домакините – 2:0. 

Стартът на втората част определено бе за Наполи, който намали пасива си в 52-ата минута. Ървинг Лосано получи перфектен пас, който го остави „очи в очи” със стража на Аталанта и мексиканският стрелец прониза домакините – 1:2.

Десетина минути преди края на редовното време домакините реализираха трети гол. Това се случи, след като топката бе подадена в наказателното поле на Наполи, където се получи меле, но най-добре пласиран бе Песина, който закова трети гол за бергамаските за крайното 3:1.