Английският шампион Лестър е аут от Шампионската лига! "Лисиците" отпаднаха достойно след 1:1 на реванша от четвъртфиналите на турнира срещу Атлетико (Мадрид). "Дюшекчиите" спечелиха с 1:0 в първия мач на своя "Висенте Калдерон" и това се оказа достатъчно за тях, за да продължат напред. Това беше четвърто поредно участие на Атлетико на 1/4-финалите в тази надпревара, като в два от случаите воденият от аржентинеца Диего Симеоне стигна и до финала.

В 26-ата минута гостите поведоха. Фелипе Луис центрира перфектно с левия крак в пеналта на съперника и намери непокрития Саул. Халфът засече топката с глава и прониза безпомощния Каспер Шмайхел - 0:1!

Този гол обля сякаш с леден душ домакините, които не успяха да излязат дълго време от шока. Все пак към края на полувремето те погледнаха по-смело към вратата на Атлетико.

Малко преди почивката останаха много сериозни съмнения, че Шмайхел е фаулирал Караско в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена

"Лисиците" изравниха в 61-ата минута. Олбрайтън изсипа една топка в наказателното поле пред Ян Облак. Джейми Варди се оказа най-съобразителен в настъпилото меле и от 5 метра щеше да скъса мрежата за 1:1. Последва точен опит от трудна позиция на Варди, който не затрудни Облак. С това се изчерпаха и интересните положения в мача. 

Лестър е участвал три пъти в европейските клубни турнири и в два два случая "лисиците" отпадат именно от Атлетико (Мадрид). През сезон 1961/62 те се срещат в Купата на УЕФА и мадридчани продължават напред след 1:1 в Англия и 2:0 у дома. През 1997 година Атлетико отново слага край на амбициите на Лестър в турнира след победи с 2:1 и 2:0. Сега "дюшекчиите" отново се оказа непреодолимо препятствия за английския тим.

Испанският тим е в серия от 10 мача без загуба във всички турнири – 7 победи и 3 равенства. Диего Симеоне няма загуба като треньор от английски отбор. В 9 от последните 11 мача на Атлетико в Шампионската лига бяха отбелязани под 2,5 гола. "Дюшекчиите" загубиха само веднъж в най-скорошните си 11 мача в турнира.

Резултат с изображение за аtletico madrid logoЛЕСТЪР - АТЛЕТИКО (МАДРИД) 1:1Резултат с изображение за leicester logo
0:1 Саул Нигес (26), 1:1 Джейми Варди (61)

 


Лестър, "Кинг Пауър Стейдиъм"
Съдия: Джанлука Роки (Италия)


Лестър: Каспер Шмайхел, Дани Симпсън, Йоан Беналуан (46-Бен Чилуел), Уес Морган (84-Даниел Амартей), Кристиан Фукс, Риад Марез, Вилфред Ндиди, Дани Дринкуотър, Марк Олбрайтън, Шинджи Оказаки (46-Хосе Улоа), Джейми Варди

Контузени: Менди, Ваг; Наказан: Роберт Хут
Мениджър: Крейг Шекспир

Атлетико (Мадрид): Ян Облак, Хуанфран (56-Лукас Ернандес), Диего Годин, Савич. Фелипе Луис (74-Анхел Кореа), Хименес, Яник Ферейра Караско (69-Фернандо Торес), Саул Нигес, Габи, Коке, Антоан Гризман


Контузени: Тиаго, Фернандес. Моя, Вършалико; Наказани: няма
Треньор: Диего Симеоне (Аржентина)

Баланс между двата тима: 5 мача, 1 равенство и 4 победи за Атлетико, г.р. 2:8


 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА