Една от звездите на Атлетико (Мадрид) Саул Нигес направи емоционално признание, че в продължение на две години е играл с катетър на бъбреците заради получена тежка контузия в мач от Шампионската лига срещу Байер (Леверкузен).

„Спомням си всичко, което се случи. Как и къде съм паднал, гърчовете и как съотборниците ме поставят на носилката, а след това ме посещаваха (б.р. в болницата) и т.н. Поставих моето здраве на карта, за да играя за Атлетико и да изпълня мечтите си”, споделя Саул Нигес.

Какво всъщност се е случило? В реванша от 1/8-финалите в Шампионската лига на 25 февруари 2015 година халфът на Атлетико се сблъсква болезнено с гръцкия бранител на Байер (Леверкузен) Кириакос Пападопулос. Испанецът моментално трябва да бъде заменен, а след това е закаран и в болница. Разтърсващата диагноза е травма на бъбреците с кръвонасядане (хематом).

„По това време имах чувството, че светът ще загине, докато не видях моя баща. Когато той беше до мен, вече не се чувствах зле. Не охках повече, а се опитвах да го успокоя. Да го видя да плаче беше най-лошото за мен”, разказва 22-годишният испанец.

Шест седмици по-късно Саул Нигес се завръща на терена, но в никакъв случай не напълно възстановен. „В продължение на две години играх с катетър на бъбреците във всеки мач и на всяка тренировка. В моята урина имаше кръв – беше опасно, имах пронизващи болки”, допълва халфът, който не показва слабост, защото за него от изключителна важност е да бъде в състава на Атлетико.

Междувременно 22-годишният футболист постоянно минава контролни прегледи, но болките вече са минало. Преди около два месеца той се завърна в Леверкузен отново за мач в Шампионската лига и отново на 1/8-финал. Този път обаче с щастлив край. Саул Нигес вкара първия гол за успеха с 4:2 на „дюшекчиите”, които продължиха напред и тази вечер гостуват на Лестър за реванш от 1/4-финалите, след като спечелиха с 1:0 в испанската столица.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН