Атлетико (Мадрид) победи Севиля с 2:1 в първи полуфинал за Купата на краля. Сблъсъкът предложи много емоции на феновете, изпълнили трибуните на “Висенте Калдерон”, но в главно действащо лице на терена се превърна съдията Айса Гамес. Той отсъди три дузпи - две за домакините и една за гостите, и показа три червени картона - един за мадридчани и два за севилци.

Без най-голямата си звезда Радамел Фалкао (контузен) “дюшекчиите” започнаха трудно и тромаво. По-интересно беше второто полувреме. В 48-ата минута Емир Спахич игра с ръка в своето наказателно поле дузпа и съдията посочи бялата точка. Защитникът на гостите пък получи втори жълт и след това червен картон. Диего Коща вкара хладнокръвно дузпата – 1:0. В 55-ата минута обаче Севиля спечели дузпа, след като шут на Алвара Негредо се спря в ръката на Диего Годин. И защитникът на мадридчани беше изгонен от рефера с червен картон. Негредо пък бе точен от бялата точка и изравни – 1:1.

В 70-ата минута реферът Гамес отново видя основание да даде трета дузпа в мача! Тя този път беше в полза на "дюшекчиите" и отново за игра с ръка, този път на Фернандо Наваро. Диего Коща беше безкомпромисен от 11-те метра и донесе победата на Атлетико с 2:1. Гостите доиграха мача с 9 души. В 85-ата минута Наваро получи червен картон за фаул срещу откъсващия се Арда Туран. Реваншът е на 27 февруари.