Атлетико (Мадрид) отнесе с 3:0 хита на миналия сезон Жирона на „Метрополитано“ в мач от втория кръг в испанската Ла Лига. Антоан Гризман даде аванс на „дюшекчиите“ в 39-ата минута, а Маркос Йоренте удвои в 48-ата преди да асистира за третото попадение, дело на Коке в добавеното време. Столичани имат вече 4 точки, а Жирона - само една

Двубоят започна с мигновен натиск от страна на домакините. В 6-ата минута Самуел Лино навлезе в противниковото наказателно поле и стреля в долния десен ъгъл на вратата, но Пауло Гасанига направи феноменално спасяване.

В 24-ата минута футболистите на Атлетико имаха претенции за дузпа, след като Хулиан Алварес се свлече на земята в наказателното поле на Жирона, но дузпа не бе отсъдена.

Натискът на домакините даде резултат в 39-ата минута, когато Гризман отправи удар ниско тревата, за да реализира, не оставяйки никакви шансове на Гасанига да се намеси.

Най-доброто положение за Жирона от началото на мача дойде в 41-ата минута, когато Абел Руис стреля от  близко разстояние, но Ян Облак направи страхотно спасяване и отрази.

В 42-рата минута Родриго Рикелме получи топката и стреля с първото си докосване, но Гасанига се намеси.

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Абел Руис отново получи шанс да обстрелва вратата на Атлетико, но ударът му не бе насочен добре, а Облак отрази.

Домакините продължиха да бъдат много активви на старта на втората част. Гризман комбинира с Йоренте, който стреля от средна дистанция, като удвои преднината на своя тим с много красив гол.

До края на двубоя Атлетико затвори срещата в типичния си стил, а Конър Галахър направи дебют за новия си тим, след като се появи на мястото на Рикелме в 58-ата минута.

"Дюшекчиите" стигнаха до класиката в четвъртата минута на добавеното време, когато Йоренте проби в наказателното поле на Жирона и сви топката за Коке, който я прати с първото си докосване в опразнената врата.

Резултати от другите късни мачове в Ла Лига: Алавес - Бетис 0:0, Леганес - Лас Палмас 2:1.