Атлетико (Мадрид) и Барселона излизат тази вечер в реванш от турнира за Купата на Краля на Испания. Мачът е от 22:00 часа на "Висенте Калдерон", а според фенове и специалисти е финал преди финала в турнира.

Победителят от този мач се смята за фаворит за трофея, тъй като на полуфинал ще срещне Виляреал или Хетафе (1:0 в първия мач), а на финал победителят от Еспаньол - Севиля (3:1) или Малага - Атлетик Билбао (0:0)
 
В първата среща на "Камп Ноу" Барселона победи с 1:0 с късен от на Лионел Меси, който първо пропусна да вкара от дузпа, но при добавката бе точен и даде аванс на каталунците. Статистиката в последните срещи между двата тима е изцяло в полза на каталунците, въпреки че Атлетико взе важна победа в последния елиминационен мач между двата тима - в миналогодишния полуфинал за Шампионската лига (1:1 и 1:0).
 
Последният път, в който Атлетико е постигал резултат, с който да може да отстрани Барселона тази вечер (победа с поне два гола разлика) е през март 2008 година, когато побеждава с 4:2. Последната им победа над Барса за Купата на краля пък е от 2000 година - 3:0 на "Висенте Калдерон".
 
Наставникът на Атлетико Диего Симеоне заяви преди мача, че тимът ще ще изиграе всяка минута на "Висенте Калдерон", така все едно е последна.  Колегата му от Барселона Луис Енрике пък ще търси задължително преминаване в следващата фаза, което включва и загуба с гол разлика, за да затвърди поразклатените си позиции в тима.
 
Тази вечер се очаква двамата треньори да заложат на най-доброто, с което разполагат. Ето вероятните състави:
 
Атлетико (Мадрид)  Барселона 
стадион: "Висенте Калдерон", 22:00 часа
съдия: Хесус Хил Мансано
в първия мач - 1:0 за Барселона (Меси 85')
 
АТЛЕТИКО (М): Ян Облак, Хуанфран, Жоао Миранда, Хосе Мария Хименес, Гийерме Сикера, Габи, Марио Суарес, Арда Туран, Антоан Гризман, Раул Гарсия и Фернандо Торес.
Резерви: Мигел Моя, Хесус Хамес Дуарте, Лукас Ернандес, Рубен Кани, Саул Есклапес, Раул Хименес и Марио Манджукич
 
БАРСЕЛОНА: Марк Андре Тер Стеген, Жорди Алба, Хавиер Масчерано, Жерар Пике, Даниел Алвеш, Андрес Иниеста, Серхио Бускетс, Иван Ракитич, Неймар, Луис Суарес и Лионел Меси.
Резерви: Жорди Масип, Адриано Кореа, Марк Бартра, Жереми Матийо, Рафиня Алкантара, Шави Ернандес и Педро Родригес.