Атлетико (Мадрид) вече е побеждавал Реал (Мадрид) с 4:0. Такъв резултат е необходим на „дюшекчиите” в полуфиналния реванш от Шампионската лига следващата седмица след загубата с 0:3 снощи.

Убедителният успех беше постигнат преди две години – на 7 февруари 2015 година в мач от 22-ия кръг на испанското първенство. Пред препълнените трибуни на „Висенте Калдерон” домакините водеха с 2:0 още в 18-ата минута.

В 14-ата минута се разписа Тиаго, когато с удар по земя от дъгата и лоша намеса на Икер Касияс топката мина голлинията за 1:0.

В 18-ата влезлият като резерва малко преди това Саул удвои със задна ножица след центриране на Антоан Грозман отляво.

До почивката Реал се опита да върне поне едно попадение, но нито Роналдо, нито Бензема, нито Бейл получиха частичен шанс да го сторят.

Атлетико пък имаше претенции за дузпа в 35-ата след шут на Годин, срещнал ръката на Кедира на границата на малкия пеналт.

През второто полувреме „дюшекчиите” продължиха да доминират. След няколко пропуснати положения в 67-ата Гризман покачи на 3:0. Туран центрира отдясно на втора греда, където Саул надскочи Карвахал и свали топката към френския национал за класическа преднина.

Минута преди края влезлият като резерва Фернандо  Торес подаде на Марио Манджукич и хърватският национал оформи крайното 4:0.

АТЛЕТИКО (М) - РЕАЛ (М) 4:0
1:0 Тиаго (14), 2:0 Саул (18), 3:0 Антоан Гризман (67), 4:0 Марио Манджукич (89)