Австрия победи Сърбия с 3:2 на „Ернст Хапел” във Виена и отложи празненствата в западната ни съседка за евентуално директно класиране на световното първенство по футбол в Русия следващото лято.

Халфът на Кристъл Палас Лука Миливоевич (11) даде ранна преднина на гостите, но нападателят на Шалке 04 Гуидо Бургщалер (25) изравни след пас на Дансо, а след почивката асистира на Марко Арнаутович (76) за пълния обрат. Той не се зарадва при гола си, тъй като баща му е сърбин, а и самият той симпатизира на сръбския футбол. Халфът на Манчестър Юнайтед Неманя Матич (83) изравни за радост и на присъстващия на трибуните мениджър на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, но малко преди края Луис Шауб (89) вкара при опит за центриране и донесе победата за домакините.

След тази загуба „плавите” не успяха да спечелят групата си предварително и ще трябва задължително да победят у дома Грузия в последния кръг, ако искат да се класират директно за Мондиал 2018. Въпреки успеха си пък австрийците остават четвърти с 12 точки и нямат шансове за някое от първите две места в групата.

По същото време Ейре спечели очаквано у дома срещу Молдова с 2:0. Гостите завършиха мача в намален състав след директен червен картон на Гаткан в последните секунди. Дарил Мърфи (2, 19) вкара и двата гола за ирландците, които бързо си решиха мача и си осигуриха решителен финален сблъсък при визитата срещу Уелс. Те остават трети в групата с 16 точки и са на една зад Уелс, което означава, че ще търсят задължителен успех при гостуването си в Кардиф. Само победа може да осигури поне втората позиция на Ейре и евентуално участие на бараж. Успех за „драконите” може да ги изстреля на първата позиция при издънка  на Сърбия срещу Грузия или да им осигури поне второто място, на което ще завършат и при реми с ирландците.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​