ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Лидерът Интер надви втория Ювентус с 1:0 в голямото дерби на Италия от 23-ия кръг на Серия "А" и дръпна с четири точки на върха. Автогол на Федерико Гати в 37-ата минута на срещата се оказа решаващ за трите точки.

"Нерадзурите" имаха инициативата през първата част и в 20-ата минута Лаутаро Мартинес опита да стреля от малък ъгъл, но неговият шут бе блокиран и последва нов корнер, който обаче не доведе до нова опасност пред вратата на Шчесни. Пет минути след това Интер пропиля страхотна възможност. Димарко получи пас отляво и подаде към нахлуващия Маркус Тюрам, който излизаше очи в очи с вратаря, но се забави и в последния момент защитник блокира удара му, а впоследствие и Шчесни се намеси, изчиствайки топката.

В 32-ата минута Душан Влахович от гостите бе намерен от Маккени в наказателното поле. Той имаше достатъчно време и пространство, но първото му докосване на топката бе лошо и заради това защитник на домакините изби. Пет минути по-късно Барела центрира, а Павар опита да засече със странична ножица, но не успя да нацели топката. Тя стигна до Тюрам, който я атакува, но кълбото се удари в тялото на Федерико Гати и попадна в собствената му врата за 1:0.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След почивката в 56-ата минута Димарко получи шанс да стреля след добра акция на Интер. Футболистът не се замисли и шутира по земя от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта. Минута след това Чалханоглу нацели левия страничен стълб на вратата.

В 64-ата минута Душан Влахович опита акробатично изпълнение, но топката мина над вратата на "нерадзурите". Мигове след това пък Чалханоглу обстрелва вратата на Ювентус, но топката отново не намери целта. Четири минути след това Войчех Шчесни блесна с чудесна намеса, за да избие удар на Барела. В 87-ата минута Марко Арнаутович можеше да реши всичко. Нападателят бе изведен след бърза контраатака на домакините, но не успя да преодолее Шчесни отблизо. До края гостите така и не успяха да стигнат до изравняване.

След успеха си Интер има 57 точки на върха, а Ювентус остава втори с 53 пункта и мач повече.

ИНТЕР - ЮВЕНТУС 1:0
1:0 Федерико Гати (37-автогол)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!