Аякс се доближи само на точка от шампионската титла в Холандия. В мач от 32 кръг грандът от Амстердам се наложи с 3:2 над АДО Ден Хааг. Два кръга преди края Аякс има аванс от две точки пред Фейенорд, който се наложи с 2:0 над ПСВ Айндховен като гост и отложи шампионските тържества в Амстердам с две седмици.
 
В 33 кръг, след две седмици, Аякс играе с Хераклес, където се нуждае от точка, за да си гарантира шампионската титла. През следващата седмица няма да има кръг от първенството, тъй като се играе финалната среща за Купата на Холандия, в която Аякс мери сили с Цволе.
 
Кристиан Поулсен даде аванс на Аякс срещу АДО Ден Хааг в 35-ата минута, но малко след това Стефано Денсвил си вкара автогол. Дави Клаасен и Тулани Сереро бяха точни за тима на Франк де Бур, а Том Бойгелсдайк върна едно попадение за гостите в добавеното време.
 
Фейенорд записа шеста поредна победа, след като се наложи с 2:0 като гост на ПСВ Айндховен. Йорис Матайсе откри за тима на Роналд Куман в 26-ата минута, а Дарил Янмаат удвои четвърт час преди края.
 
ХОЛАНДИЯ, ЕРЕДИВИЗИ, 32 КРЪГ
От 11 април (петък)
Грьонинген – НАК Бреда 2:1
От 12 април (събота)
Го Ахед Игълс – Хееренвеен 0:2
Камбуур – Витес 4:3
Твенте – Рода 3:0
От 13 април (неделя)
АЗ Алкмаар – НЕК Наймеген 1:1
Утрехт – Хераклес 2:1
Валвайк – Цволе 1:1
Аякс – АДО Ден Хааг 3:2
ПСВ Айндховен – Фейенорд 0:2
 
КЛАСИРАНЕ: 1.АЯКС 69, 2.Фейенорд 63, 3.Твенте 59, 4.Витес 54, 5.ПСВ Айндховен 53 и др.