Попадения на Джоди Лукоки и Ян Вертонген през второто полувреме донесоха на Аякс победата с 2:0 над АДО Ден Хааг в мач от 26 кръг на холандската Ередивизи. Така грандът от Амстердам се доближи само на точка от лидера АЗ Алкмаар, който направи нулево равенство с НАК Бреда. Тимът от Алкмаар е с 53 точки.
 
АДО Ден Хааг остана с 10 души още в 25-ата минута, тъй като Али Бусабун получи червен картон. Резервата Джоди Лукоки откри резултата за Аякс малко след почивката, разписвайки се след центриране на Тео Янсен. В 60-ата минута капитанът Ян Вертонген проби отляво и завършо точното атаката, за да донесе шестата поредна победа за първенство на амстердамци.
 
ПСВ Айндховен се изкачи на трето място с 51 точки след убедителна победа с 5:1 над Хееренвеен. Така “филипсите” задминаха в класирането Твенте, който без контузения Николай Михайлов загуби с 0:2 от Фейенорд.
 
Станислав Манолев не игра за ПСВ Айндховен заради наказание, а тимът му откри резултата още в петата минута чрез Ола Тойвонен. Автогол на Ерик Питерс в началото на второто полувреме донесе изравняване за Хееренвеен.
 
След това Дрис Мартенс вкара две попадения, а Орландо Енгелаар и Мемфис Депай също се разписаха за първата победа на Филип Коку начело на тима от Айндховен.
 
Фейенорд доминираше над Твенте и взе аванс четири минути след почивката, когато Нилс Розелер с глава прати топката в собсвената си врата. Секу Сисе вкара втория гол за ротердамци малко преди края.