Айнтрахт (Франкфурт) и Тотнъм завършиха 0:0 в мач от третия кръг на група D в Шампионската лига. В другия мач по-рано Олимпик (Марсилия) разби Спортинг (Лисабон) с 4:1.

Първата възможност се откри в 28-ата минута пред Хари Кейн, който получи пас от Хьон-Мин Сон, но ударът му не беше точен. След половин час игра комбинацията се повтори, като този път Кейн подаде към Сон, който стреля, но встрани от вратата на германския тим.

Пред Иван Перишич се откри чудесна възможност в 44-ата минута, но ударът му в последния момент бе блокиран от защитник на домакините. Гостите имаха претенции за дузпа в добавеното време на първата част, но съдията Даниеле Орсато прецени, че няма основание да посочи такава и ВАР потвърди неговото решение.

Вратарят на "шпорите" Юго Лорис се намеси страхотно в 50-ата минута, отразявайки много опасен удар на Ансгар Кнауф. Четири минути след това Ричарлисон намери със страхотен пас Сон, но кореецът разочарова със завършващия удар. Йеспер Линдстрьом отправи опасен удар в 60-ата минута, но над напречната греда в аут.

След равенството Айнтрахт и Тотнъм имат по 4 точки, а през следващата седмица е ответният мач в Лондон.

Група D (класиране в групата)
20:05 часа Олимпик (Марсилия) – Спортинг (Лисабон) 4:1
0:1 Франсиско Тринкао (1), 1:1 Алексис Санчес (13), 2:1 Амин Харит (16), 3:1 Леонардо Балерди (28), 4:1 Шансел Мбемба (84)

Заб. Мачът започна с повече от 20 минути закъснение, тъй като автобусът на португалците пристигна късно на стадиона поради задръствания в южния френски град. Срещата се игра пред празни трибуни поради наказание на домакините.

22:00 часа Айнтрахт (Франкфурт) - Тотнъм 0:0