Айнтрахт (Франкфурт) изпадна от Бундеслигата, след като загуби с 1:3 гостуването си на шампиона Борусия (Дортмунд). Така падна последната въпросителна в немския елит – кой ще поеме към Втора Бундеслига заедно със Санкт Паули. Тимът от Франкфурт изненадващо поведе в резултата в началото на второто полувреме след гол на Себастиан  Род. Борусия (Дортмунд) обаче ликвидира всички съмнения за задкулисни игри и в рамките на четири минути поведе с 2:1. Лукас Бариос изравни, Рус си заби автогол. В последната минута отново парагваецът Бариос вкара за крайното 3:1.
 
Волфсбург взе ценни три точки със същия резултат при визитата си на Хофенхайм. Това беше достатъчно на бившия отбор на Мартин Петров да запази мястото си в Бундеслигата.
 
Борусия (Мьонхенгладбах) обаче стигна само до 1:1 срещу Хамбургер като гост.  “Жребците” финишираха на 16-та позиция, което означава, че те ще играят бараж за оставане в елита срещу третия от Втора Бундеслига.
 
На върха всичко беше ясно и завърши по начина, по който се предполагаше. Борусия (Дортмунд) е шампион и заедно с втория Байер (Леверкузен) и третия Байерн ще участва в Шампионската лига. Четвъртият Хановер и петият Майнц пък ще се пуснат в турнира Лига Европа.