АЗ Алкмаар се върна на третото място в Холандия, след като в мач от 25 кръг на Ередивизи се наложи с 2:0 като домакин на Вилем II.
 
Стевен Бергхуис даде аванс на домакините в пет минути преди почивката с удар извън наказателното поле. Дабни дос Сантос вкара втория гол за успеха в добавеното време на мача.
 
Така АЗ Алкмаар събра 47 точки и изпревари Фейенорд в класирането, който в неделя играе с Утрехт. Лидер е ПСВ Айндховен с 14 точки аванс пред втория Аякс, който има 50 точки.
 
Витес обърна Цволе за успеха с 2:1 и излезе на пето място в класирането с 40 точки. Четвъртата поредна загуба на Цволе смъкна тима на шеста позиция.
 
Мустафа Саймак даде аванс на гостите още в четвъртата минута, но Витес стигна до шестата си поредна победа след попадения на Бертран Траоре и Дейви Пропер.
 
Твенте спря серията от четири поредни загуби, но допусна късен изравнителен гол за домакинското 1:1 с НАК Бреда. Люк Кастаинос даде аванс на тима от Енсхеде в 4-ата минута, но три минути преди края на мача Ерик Фалкенбург изравни. Така тимът от Бреда стигна до важна точка в битката за оцеляване в Ередивизи.
 
Сандер ван де Стреек вкара единственото попадение за Камбуур при победата с 1:0 над Хераклес. Той беше точен в 19-ата минута на мача, а тимът му вече е девети с 33 точки.
 
ХОЛАНДИЯ, ЕРЕДИВИЗИ, 25 КРЪГ
27 февруари (петък)
Дордрехт – Го Ахед Игълс 2:1
28 февруари (събота)
Витес – Цволе 2:1
АЗ Алкмаар – Вилем II 2:0
Твенте – НАК Бреда 1:1
Камбуур – Хераклес 1:0

1 март (неделя)
Екселсиор – Хееренвеен
Утрехт – Фейенорд
Грьонинген – АДО Ден Хааг
ПСВ Айндховен - Аякс

КЛАСИРАНЕ: 1.ПСВ Айндховен 64, 2.Аякс 50, 3.АЗ Алкмаар 47, 4.Фейенорд 44, 5.Витес 40 и др.