Шотландия приема Белгия в мач от Група „А“ на квалификациите за Мондиал 2014 в Зона Европа. Двубоят е от 22:00 часа в Глазгоу. Докато „гайдарите“ нямат никакви шансове за класиране на световното първенство, „червените дяволи“ са лидер в групата с три точки пред Хърватия и победа на „Хемпдън Парк“ ще ги доближи до класиране за турнира в Бразилия. Двата тима обаче имат проблеми с контузени играчи.
 
Шотландският селекционер Гордън Страхън трябваше да потърси заместници на контузените Джеймс Морисън, Греъм Доранс и Джордж Бойд, както и наказания Алан Макгрегър. На тяхно място той повика халфовете Крейг Брайсън, Крис Бърк, Кевин Томсън и защитника Лий Уолъс. Преди мача Страхън отказа да обяви дали има други проблеми в състава си.
 
Една от звездите на Белгия Еден Азар е под въпрос за двубоя в Глазгоу. 22-годишният халф на Челси пропусна тренировка на тима заради проблем с ахилесовото сухожилие. Крилото на ПСВ Айндховен Закария Бакали също не проведе занимание със съотборниците си в националния отбор, но направи самостоятелна тренировка с физиотерапевта. Венсан Компания и Томас Вермаелен са аут заради контузии.
 
КАКВО КАЗАХА СЕЛЕКЦИОНЕРИТЕ
Гордън Страхън (Шотландия): Трябва да атакуваме смело топката, но да не хабим сили в безсмислени ситуации. Имаме трудности да водим играта. За нас е много по-лесно да играем защитен футбол, но сега сме домакини и трябва да бъдем по-активни. Това искат от нас и феновете. Те обаче не са глупави и добре разбират, че излизаме срещу един от най-добрите отбори в света.
 
Марк Вилмотс (Белгия): За нас този мач е много важен. Победа в Глазгоу ще означава, че почти сигурно се класираме за световното първенство. Белгийският футбол много се подобри. Време е да направим нещо значимо. Амбициите ни не са без покритие.
 
Шотландия – Белгия
Днес от 22:00 часа
Глазгоу, „Хемпдън Парк“
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)