Шампионът на Испания Реал (Мадрид) постигна втора поредна победа в първенството, след като надви с 4:1 Уеска. 

"Белия балет" не срещна никакви трудности срещу един от аутсайдерите тази година, като най-добрата новина за феновете на мадридчани бе започването като титуляр на Еден Азар, който най-накрая е излекуван. Именно белгиецът вкара първото попадение в мача. Той получи пас от Феде Валверде и отправи страхотен изстрел от около 25 метра, който влетя във вратата на Фернандес за 1:0. Това е и първо попадение за Азар в първенството от 5 октомври миналата година насам.

В добавеното време Лукас Васкес отправи центриране отдясно в наказателното поле, а Карим Бензема овладя топката на далечната греда и с хубав удар покрай вратаря реализира за 2:0.​

В 54-та минута резултатът стана класически. Бензема намери с чудесен пас на далечната греда Феде Валверде, а уругваецът с отличен удар по диагонала отбеляза трето попадение за своя тим.   

Уеска успя да отбележи едно попадение в 74-ата минута. Рафа Мир беше изведен отляво и центрира в наказателното поле на Реал, където Марсело изпусна Давид Ферейро, който с десния крак засече топката във вратата на Куртоа – 3:1.

Крайното 4:1 бе оформено от Карим Бензема в първата минута на продължението. 

Реал събра 16 точки на върха, на две пред Реал Сосиедад и Кадис. Уеска пък остава сред последните отбори в таблицата на 18-та позиция все още без успех през сезона.