Красимир Балъков бе част от сборен отбор на “Супергероите на света”, който победи легенди на Хамбург с 2:1 в благотворителен мач, който събра над 200 000 евро в подкрепа на млади хора в неравностойно положение.

Двубоят се игра пред 20 500 зрители на изпълнения до краен предел стадион „Милернтор” в Хамбург, съобщава официалният сайт на Балъков. Головете за победителите отбелязаха Кристиян Вьорнс и Олаф Том, а за домакините точен бе Сергей Барбарез.

В мача за отбора на “Супергероите на света” взе участие един от най-изявените български футболисти от незабравимото американско лято Красимир Балъков, който бе аплодиран на няколко пъти за свои майсторски изпълнения. Мачът премина под мотото за незабравимите футболни моменти на магическото трио от Щутгарт – Фреди Бобич, Джоване Елбер и Красимир Балъков, които бяха във фокуса на медийното внимание.

Балъков не успя да се разпише, но верен на своя усет и поглед в играта раздаде много ювелирни пасове към своите съотборници, от които последваха зрелищни изпълнения за радост на многохилядната публика.

Осмото издание на "Деня на легендите" премина при изключителен интерес, като общата сума събрана от всички осем футболни празници до момента, достигна 1,2 милиона евро.