Една от легендите на българския футбол Красимир Балъков засипа с похвали младия национал Александър Тонев и му направи добра реклама, заявявайки, че халфът би имал голямо бъдеще в германската Бундеслига, въпреки че към халфа на Лех (Познан) голям интерес проявяват още Астън Вила и Селтик.

„Тонев е сред желаните играчи от Вердер и с право. Един много талантлив млад играч. Той вече има качества, но има и още много потенциал. Сигурен съм, че той ще се наложи в Бундеслигата. Той има предпоставките затова“, заяви Балъков пред немския таблоид „Билд”.

„Той е много бърз играч, динамически и технически добре изграден. Той има воля и амбиция. Тонев не се отказва, той е играч с характер“, допълва бившият плеймейкър, който два пъти е бил футболист на годината в България (1995 и 1997) и е носител на Купата на Германия с Щутгарт през 1997 година.

47-годишният специалист, който за последно води Кайзерслаутерн, е наясно с най-добрите играчи от родината му към момента. Той се изказа позитивно и за националния отбор, който според него има голямо бъдеще заради момчета като Тонев.

„От 2004 не сме участвали на нито един турнир. Но сега има отново млади интересни играчи. Една нова генерация с голям потенциал. Към тях принадлежи и Тонев. Просто е въпрос на време някой от тях да се появи в Бундеслигата”, завърши Балъков.