Бившият български национал Красимир Балъков е вариант за треньор на Спортинг (Лисабон), твърдят португалските медии. “Лъвовете” от Лисабон търсят специалист от чужбина, който да поеме тима след уволнението на Рикардо Са Пинто.
 
Са Пинто беше уволнен вчера след загубата с 0:3 от унгарския Видеотон в Лига Европа. Начело на “зелено-белите” е назначен Осеано Крус, който беше треньор на втория отбор. Той ще води Спортинг (Лисабон) при гостуването на Порто в неделя.
 
Счита се, че Крус е временно решение докато ръководството намери чуждестранен специалист. Сред споменаваните имена е и това на Красимир Балъков. Останалите варианти според информациите са Ернесто Валверде, Луис Енрике, Ко Адриаансе и Марсело Торал.
 
Както е известно, преди десетина дни името на Балъков се спрягаше и като вариант за Щутгарт, където треньорът Бруно Лабадия е под сериозен натиск заради слабото представяне от началото на сезона.
 
Красимир Балъков е без работа, след като договорът му с Кайзерслаутерн беше прекратен след края на миналия сезон, когато “червените дяволи” изпаднаха от Бундеслигата. Преди това бившият български национал беше начело на Хайдук (Сплит), Черноморец (Бургас) и швейцарските Грасхопър и Санкт Гален. 46-годишният Балъков е популярно име в Спортинг (Лисабон). Той игра за клуба в периода 1991-95 г. и през 1995 г. спечели Купата на Португалия.

Припомняме, че българският национал Валери Божинов продължава да е собственост на Спортинг и беше даден под  наем в италианския Верона.
/БЛИЦ