Двама бандити нападнаха съпругата на нападателя на Наполи и националния отбор на Уругвай Единсон Кавани, съобщи Radio CRC. Красивата Соледад е отивала пеш към автомобила си в района на стадион „Сан Паоло", когато похитителите са изскочили пред нея и са свали от ръката и часовник на стойност 18 000 долара.

Агентът на футболиста Клаудио Анелучи побърза да излезе с изявление. „Това е лош момент. Ще са нужни няколко дни, докато тя преодолее този инцидент, но човек трябва да е силен. Тя ще напусне Неапол и ще отиде в Лондон при Кавани", заяви Анелучи.

По-рано съпругите и на други футболисти на Наполи пострадаха от въоръжени крадци, включително бременната жена на Марек Хамшик и партньорката на Езекиел Лавеци, която след нападението се принуди да замине да живее в Париж.

Всъщност, една от причините Лавеци да премине в ПСЖ е именно, за да може да бъде близо до приятелката си. Президентът на Наполи Де Лаурентис пък коментира, че е въпрос на лош вкус да се носи часовник Rolex в Неапол по време на икономическа криза. Преди няколко месеца дори агентът на Кавани стана жертва на подобно нападение.