Барселона победи у дома Реал Сосиедад с 2:0 в първа полуфинална среща помежду им от турнира за Купата на краля и е на крачка от класиране за финала на надпреварата. Серхио Бускетs (44) даде аванс на каталунците, а в 60-ата минута вратарят на гостите Субикарай си вкара автогол и оформи крайния резултат. Гостите играха с човек по-малко през втората част заради червения картон на Иниго Мартинес в 44-ата минута.

Херардо Мартино пусна титулярното нападение на Барса - Лионел Меси, Алексис Санчес и Педро Родригес, а резерва бе оставен Андрес Иниеста за сметка на Сеск Фабрегас. Резервният страж Хосе Мануел Пинто пък традиционно пази за каталунците в мачовете за Купата на краля и така бе и в този мач.

Двубоят на „Камп Ноу” започна с опасна атака на гостите още в 3-ата минута, когато Антоан Гризман стреля от изгодна позиция, но ударът му бе избит от вратаря Пинто. Последваха неточни удари на Педро, Сеск Фабрегас, Алексис Санчес и Меси за домакините, които напълно доминираха през първата част.

В 38-ата минута Меси разтресе напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар от около 20 метра. Две минути преди края на първата част пък Карлос Вела от гостите пропусна чудесна възможност за гол, като ударът му бе отразен с крак от Пинто. Минута след това обаче каталунците поведоха след корнер и разбъркване в наказателното поле на гостите, при което Серхио Бускетс от близка дистанция вкара за 1:0. Веднага след гола централният бранител на Реал Сосиедад Иниго Мартинес получи директен червен картон най-вероятно заради обидна реплика към съдията.

След почивката каталунците продължиха да имат инициативата, а гостите рядко организираха атаки. В 60-ата минута се стигна до куриозен автогол в полза на Барса. Алексис Санчес получи извеждащ пас зад отбраната от Фабрегас и стреля, но топката срещна страничната греда, след което Горка Елустондо се опита да избие панически, но топката се отби в тялото на вратаря Субикарай и влетя в мрежата му за 2:0.

В 66-ата Субикарай изби удар на Шави, а три минути по-късно Педро стреля опасно покрай вратата. В 73-ата минута дебют за баските направи Серхио Каналес, който замени Карлос Вела. До края на мача каталунците се опитаха да вкарат още един гол, който да обезсмисли реванша, но не успяха да го направят. Така Реал Сосиедад запази малки шансове преди сблъсъка на своя „Аноета” на 12 февруари (сряда) от 23:00 часа българско време.