Барселона и Реал (Мадрид) завършиха снощи 0:0 за първи път от цели 17 години. Последният случай, когато дербито в Примера дивисион приключи без гол, беше на 23 ноември 2002 година.

Тогава мачът е отново на „Камп Ноу” и се играе пред 99 000 зрители. Треньор на каталунците е Луис ван Гаал, а „кралете” са водени от Висенте дел Боске.

След снощното дерби двамата треньори показаха различни гледни точки на пресконференцията.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

“Много напрегнат мач. И двата отбора имаха по-добри и по-слаби периоди. Съперникът ни създаде проблеми с високата си преса. Когато успявахме да се измъкнем от пресата, стигахме до положения. Не помня Реал да имаше толкова голови ситуации, колкото ние. Но като цяло в мача преобладаваха напрежението и картоните, а не тактиката”, коментира наставникът на Барса Валверде.

“Ние бяхме домакини, затова над нас тегнеше напрежението от задължителната победа. Феновете ни даваха предимство и искахме да ги зарадваме, но Реал игра много силно”, добави спецът.

“Заслужавахме повече победата, но мачът вече приключи и нищо не може да се промени. Не е лесно да се играе на “Камп Ноу”. Благодаря на футболистите. Не вкарахме гол, но създадохме немалко положения. Трябва да поработим над завършването на атаките”, коментира треньорът на Реал Зинедин Зидан.

“Бяхме съсредоточени през всичките 90 минути. Получи се добър мач, липсваше само гол”, добави Зизу.

Французинът влезе в историята, след като стана първият треньор на Реал, който не губи на “Камп Ноу” в пет поредни издания на Ел Класико - две победи и три равенства.