Ръководството на Барселона усилена търси заместник на тежко контузилия се испански национал Давид Вия и най-вероятно ще насочи усилията си към нападателя на Челси Фернандо Торес, съобщава „Ел Мундо Депортиво”.

Според изданието каталунците ще успеят да привлекат Торес и няма да платят абсолютно нищо. В замяна за „Стамфорд Бридж” обаче трябва да потеглят Монтоя, Серхи Роберто и Куенка, които са считани за тримата най-талантливи юноши на Барса в момента. И тримата са в плановете на португалския мениджър Андре Вияш-Боаш, който обяви, че иска да направи сериозни подмладяване в Челси.

Трансферът е твърде вероятен, след като очевидно Торес не е сред най-обичаните в лондонския тим, въпреки че Челси плати за него рекордните 50 милиона паунда миналата зима. До момента испанецът с нищо не е оправдал вложените в него средства и със сигурност ще му бъде потърсен нов отбор. Пробел за осъществяването на сделката може да се окаже невъзможността Торес да играе за Барса в Шампионската лига, след като през този сезон той вече е играл в турнира с екипа на Челси.