Феновете на Барселона вярват, че невъзможното преди година днес е напълно постижимо. Всички в Каталуния мечтаят да видят още през следващия сезон магическо атакуващо трио Лионел Меси - Неймар - Уейн Рууни, пише “Ел Мундо Депортиво”.

Английският национал Уейн Рууни вече е подал молба до ръководството на Манчестър Юнайтед за трансфер и дори новият мениджър Дейвид Мойс, идващ като заместник на легендарния сър Алекс Фъргюсън, едва ли ще успее да го убеди да остане на „Олд Трафорд”. Интерес към 27-годишния нападател има от страна на Байерн и Реал (Мадрид), а според букмейкърите с най-големи шансове е Челси. Самият футболист обаче неведнъж е признавал Меси за най-великия и едва ли би пропуснал възможността да заиграе заедно с него.

Бразилската звезда Неймар също отдавна желае да се събере в един отбор с Меси, Шави и Иниеста, а Барса може да приключи трансфера още това лято благодарение на бразилските контакти на президента Сандро Росел. Реал (Мадрид) се опитва да наддава за 21-годишния бразилски национал от Сантос, но на този етап удря на камък.

Ако Барселона събере въпросното ударно трио, ще има в състава си нападатели с 633 отбелязани гола в кариерата си. Меси е с 313 попадения в 379 мача (средно 0,83 на мач), Неймар има 134 гола в 217 срещи (0,61 средно), а Рууни се е разписвал 186 пъти в 406 двубоя (0,45 средно).