Лидерът в испанската Примера дивисион Барселона е само на 3 гола от нов клубен рекорд за най-много отбелязани попадения в рамките на една календарна година.

От началото на 2012 година каталунците са се разписвали в противниковите врати 168 пъти - 114 за първенство, 26 в ШЛ, 24 за Купата на Краля и 4 за Суперкупата на Испания. Попаденията са вкарани в общо 61 срещи (2,75 гола средно на мач), а 88 от тези голове са дело на аржентинската звезда Лионел Меси, подобрил рекорда на германеца Герд Мюлер от 85 попадения в една година.

През 2011 година Барселона реализира общо 170 гола и по всички личи, че до края на тази година ще подобри това си най-добро постижение. На водения от Тито Виланова предстоят още 3 мача до края на годината и ще бъде изненада, ако рекордът от миналата година не бъде подобрен.

Тази неделя Барса приема Атлетико (Мадрид) в дербито от Примера дивисион, а следващата сряда посреща втородивизионния Кордоба в реванш от 1/8-финалите за Купата на Краля. Първата среща каталунците спечелиха с 2:0. Последният мач на Барса за 2012 година е на 23 декември (неделя) в гостуване срещу Валядолид за първенство.