Барселона крои планове за бъдещето си и следи отблизо изявите на седем млади звезди от германската Бундеслига, съобщава каталунското издание sport.es.

Трима от набелязаните футболисти играят за Борусия (Дортмунд). Първият от тях е халфът Юлиан Вайгъл, който бе спряган за трансфер на “Камп Ноу” още миналото лято. 21-годишният футболист има 50 участия и един гол за „жълто-черните” в немския елит, както и 4 срещи за германския национален отбор. Той би могъл да замести за в бъдеще Серхио Бускетс в състава на каталунците.

Интерес за Барса представлява още 19-годишното крило Усман Дембеле, който прави страхотен първи сезон с екипа на вестфалци (20 мача и 5 гола в Бундеслигата) след трансфера от Рен миналото лято и има вече три мача за френския национален тим.

Феликс Паслак е последният от тримата играчи на „жълто-черните”, попаднали в полезрението на испанския шампион. 18-годишният футболист може да играе като ляв или десен защитник.

Също като Паслак за външен бранител е набелязан и Йошуа Кимих. 22-годишният футболист се изявява предимно като халф в Байерн, с чийто екип има 40 участия и 4 гола в Бундеслигата, а с германския национален отбор е записал 11 мача и един гол.

Другите трима харесани от скаутите на Барселона футболисти са 21-годишният централен защитник Джонатан Та от Байер (Леверкузен) и нападателите Серж Гнабри от Вердер и Тимо Вернер от РазенБалшпорт Лайпциг.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА