Шампионът Барселона си отмъсти на Леванте за равенството 1:1 в Примера дивисион през миналия уикенд и го срази с 4:1 като гост в първа среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на краля.

Двубоят на „Суидад де Валенсия” започна с греда на Педро още в 5-ата минута, а след това се разви много добре за домакините, но само през първата част, в която те успяха да поведат с гол на Набил Ел Зар (31), възползвал се от грешка на Пуйол. Каталунците доминираха както винаги, но така и не намериха пролука през сгъстената отбрана на Леванте преди паузата.

В самото начало на втората час обаче равенството бе възстановено, след като в 53-ата минута Хаунфран си вкара автогол за 1:1. Меси даде пас за Тейо, който напредна и стреля, но вратаря спаси. При последвалата суматоха Ел Адуа в опит да изчисти уцели тялото на Хуанфран и от него топката се озова във вратата. Това пречупи домакините и до края на мача те инкасираха три попадения, всичките дело на Кристиан Тейо (60, 81, 86). За всеки един от головете за хеттрика на Тейо извеждащи пасове даде аржентинската звезда Лионел Меси.

Така Барселона взе повече от комфортен аванс преди реванша на „Камп Ноу” на 29 януари (сряда) от 23:00 часа българско време.

Купа на краля, четвъртфинали, първи срещи

От вторник, 21 януари:
Еспаньол - Реал (Мадрид) 0:1

От сряда 22 януари:
Реал Сосиедад - Сантандер 3:1
Леванте - Барселона 1:4

в четвъртък, 23 януари:
Атлетико (Мадрид) - Атлетик (Билбао)

Заб. Реваншите са на 28, 29 и 30 януари