ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барса иска да си върне Лионел Меси от ПСЖ през лятото, а каталунският вестник Sport разкри колко много (или малко) могат да предложат от "Камп Ноу" на аржентинеца.

В момента Меси все още има договор с френския гранд, но той изтича през лятото, а според медиите в страната 35-годишният футболист е решил да не удължава контракта си, тъй като не е съгласен с евентуално намаляване на заплатата. Това е и основната причина каталунците да се надяват да си върнат аржентинеца, играл за тях от 2000 до 2021 година. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Според изданието световният шампион от 2022 година ще трябва да приеме рязък спад на заплатата и може би той би бил по-склонен да го направи от привързаност към Барса, отколкото към ПСЖ. Меси би спечелил само около една четвърт от това, което получаваше в Барселона през сезон 2020/2021. Конкретно това означава: 25 вместо 100 милиона евро бруто, което ще му носи чисто 13 милиона евро на година, каквато е и горе долу заплата на голмайстора Роберт Левандовски.

Меси ще получи двугодишен договор до 2025 година, с опция той да напусне клуба доброволно през юни 2024 година.

Само с толкова ниска заплата Меси може да бъде регистриран за предстоящия сезон, тъй като испанската Ла Лига определя таван на възнагражденията за всеки клуб, който трябва стриктно да се спазва. Проблемът е, че седемкратният носител на "Златната" топка не може да бъде регистриран в момента. Барса трябва първо да намали скалата на заплатите и да подобри финансовия феърплей. Някои играчи трябва да бъдат продадени или заплатите на професионалистите по договор да бъдат намалени.

През настоящия сезон Меси има 20 гола и 18 асистенции в 35 мача за ПСЖ.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК