ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Шампионът Барселона навакса два гола пасив, но отново се провали и завърши 2:2 при визитата си на Гранада в мач от деветия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят бе исторически за двама от редиците на гостите. Марк-Андре Тер Щеген стана трети в класацията на вратарите с най-много записани мачове с екипа на Барселона. записа среща №388 за каталунците. На второ място е Андони Субисарета с 410 двубоя, а първата позиция е за Виктор Валдес с 535 мача. Ламин Ямал пък стана стана най-младият голмайстор в историята на Ла Лига - 16 години и 87 дни. Предишният рекорд се държеше от Фабрис Олинга, който на 16 години и 98 дни се разписа за Малага срещу Селта през 2012 година.

Браян Сарагоса (1, 29) даде комфортен аванс за домакините, а в края нацели греда и пропусна да оформи хеттрик, а гостите стигнаха до точката с попаденията на Ламин Ямал (45+1) и Сержи Роберто (85). Гол на Жоао Феликс в третата минута от добавеното време не бе зачетен заради засада на Феран Торес.

Домакините шокираха каталунците още в 17-ата секунда на срещата, след като Браян Сарагоса бе изведен отдясно и с изстрел в далечния ъгъл се разписа за 1:0. В 17-ата минута Андре Ферейра показа добър рефлекс при удар на Жоао Феликс. 

Гранада удвои аванса си в 29-ата минута, когато Сарагоса получи дълъг пас от половината на домакините, справи се с Кунде и вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Щеген. При попадението Гави се сблъска с Жул Кунде, след което френският бранител бе принуден да напусне игра с травма. 

В края на първата част големият талант на Барселона Ламин Ямал вдъхна надежда на тима на Шави, разписвайки се за 2:1. Така испанският национал се превърна в най-младият голмайстор в историята на Ла Лига

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката Барса владееше повече топката, но в 59-ата минута Лукас Бойе имаше страхотен шанс да увеличи отново преднината на Гранада, но отблизо прати топката покрай вратата. Десет минути по-късно Андре Ферейра отново блесна със спасяване, като този път закова топката пред голлинията, след като Араухо я беше свалил за Феран Торес. 

В 77-ата минута стражът на домакините изби силен удар на Гюндоган. Последваха пропуски на Роналд Араухо и Гави, а в 86-ата минута влезлият като резерва Сержи Роберто бе най-съобразителен в наказателното поле, пращайки топката във вратата на Ферейра за 2:2. В ответната атака Браян Сарагоса бе близо до това да оформи своя хеттрик, но този път топката се отби в страничния стълб. 

В 93-ата минута Жоао Кансело центрира към Жоао Феликс, който вкара с глава, но флагът за засада веднага бе вдигнат и след преразглеждането с ВАР, съдиите решиха да не зачетат гола, тъй като Феран Торес е бил в нередовна позиция е влияел на играта. Две минути след това Ориол Ромеу стреля от дистанция, но встрани.

След равенството каталунците са на трета позиция в класирането с три точки по-малко от лидера Реал Мадрид, докато Гранада е предпоследен със само шест. 

ГРАНАДА - БАРСЕЛОНА 2:2
1:0 Браян Сарагоса (1), 2:0 Браян Сарагоса (29), 2:1 Ламин Ямал (45+1), 2:2 Сержи Роберто (85)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!