ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Атлетик Билбао и Барселона завършиха 0:0 на "Сан Мамес" в мач от 27-ия кръг на испанската Ла Лига и така играчите на Шави пропуснаха да скъсят разликата с лидера Реал Мадрид на шест точки, а вместо това остават трети. Каталунците дадоха и две жертви, след като още през първата част принудително бяха сменени Френки де Йонг и Педри.

Първото по-интересно положение в двубоя бе в 10-ата минута, когато Илкай Гюндоган центрира от пряк свободен удар, а Андреас Кристенсен стреля с глава, но бе неточен. След четвърт час игра домакините имаха претенции за дузпа, но Ернандес Ернандес сметна оплакванията им за неоснователни.

В 26-ата минута на Шави му се наложи принудително да извади от игра един от ключовите си футболисти - Френки де Йонг, който бе заменен от юношата Фермин Лопес. Пет минути след това след добро извеждащо подаване на Гюндоган към Фермин, Унай Симон излезе и успя да избие удар на младия испанец. Топката стигна до Жоао Кансело, който с далечен шут опита да прехвърли стража, но Симон и Йерай Алварес успяха да избият удара.

Първият точен удар за домакините бе в 38-ата минута, като бе отправен от Алекс Беренгер, но не затрудни Марк-Андре тер Стеген. В края на първата част и Педри трябваше да напусне контузен със сълзи на очи, а на терена се появи Ламин Ямал.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката Иняки Уилямс от домакините отправи два неточни удара, който профучаха покрай вратата на Барселона. В 60-ата минута защитата на Барса успя да блокира изстрел на Беренгер, а при добавката Унай Гомес не затрудни Тер Стеген. Седем минути след това съдията отряза мераците на Барселона за дузпа.

Четвърт час преди края на мача Шави пусна в игра Жоао Феликс, Ориол Ромеу и Иниго Мартинес на местата на Рафиня, Андреас Кристенсен и младия Пау Кубарси, но и това не помогна на гостите да стигнат до трите точки. В добавеното време домакините имаха нелоша възможност, когато след центриране от корнер Дани Гарсия бе оставен непокрит, но той стреля с глава в аут.

След равенството каталунците остават на третата позиция с 58 точки и на 8 зад лидера Реал Мадрид. "Баските лъвове" са с 50 точки и не успяха да се доближат до четвъртия Атлетико Мадрид, който е с 55 пункта. 

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!