Барселона преди два дни представи новия си треньор. Ханзи Флик подписа договор за две години и наследи на поста клубната легенда на каталунците Шави. Според информациите, 59-годишният германец взима по 3 милиона паунда на година и ще получава допълнителни бонуси за постигнати резултата. Сред тях са 850 000 паунда за триумф в Шампионската лига и 750 000 паунда за спечелване на титлата в Испания.

Според в. „Марка“, Барса обаче не може да регистрира Флик като треньор на отбора. Причина за това са добре известните финансови проблеми на клуба. Назначението на новия треньор и неговите асистенти не може да се впише в тавана на заплатите, които е наложен на „блаугранас“.

През последните години Барселона има проблем с картотекирането на част от футболистите си именно заради наложените рестрикции за възнагражденията. Налага се част от играчите да приемат понижение на заплатите, за да може да бъдат използвани на терена. Гави и Алехандро Балде, които играха за каталунците през завършилия сезон, не могат да бъдат регистрирани за шампионат 2024/25 заради финансовите параметри в договорите ми, където има залегнало увеличение на възнагражденията.

В същото време Барселона очаква развитието по две сделки, които значително ще облекчат финансовото положение на клуба. Счита се, че съвсем скоро ще бъде сключен нов договор за екипировка с „Nike“, който ще донесе на „блаугранас“ бонус от 100 милиона евро само за подписването. Други 100 милиона се чакат от продажбата на 49% от собствената медийна компания на каталунците „Барса Студиос“ на германската фирма „Libero“.