ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона спечели с 3:1 гостуването на Унионистас де Саламанка в мач от 1/8-финалите за Купата на Краля в Испания. Българският младежки национал Борислав Станков - Слави влезе като резерва и игра в последните 30 минути на срещата. 

Скромният тим изненадващо поведе на Барса с гол на Алваро Гомес, но каталунците сътвориха обрата след попадения на Феран Торес, Жул Кунде и Алехандро Балде. 

Шави Ернандес заложи на доста юноши в срещата тази вечер. Двубоят започна с натиск на домакините. Още преди да се изтекли и 60 секунди Марио Лосада получи топката и стреля, но ударът му премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Иняки Пеня.

След центриране от корнер в наказателното поле на Унионистас, Сержи Роберто засече топката, стражът Иван Мартинес отрази в 7-ата минута.

 WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Юношата на Барселона Марк Гиу (18-годишен) пропиля отлична възможност да се разпише в 22-ата минута, след като засече центриране в наказателното поле на домакините, но Мартинес отрази.

Унионистас де Саламанка шокира каталунците в 31-ата минута, когато Хуан Серано центрира на далечната греда, където Алваро Гомес засече от воле и порази целта за радост на феновете на домакините - 1:0.

Барселона изравни преди почивката. В 45-ата минута възпитаниците на Шави организираха отлична контраатака, Феран Торес излезе очи в очи с Иван Мартинес и не пропусна да вкара - 1:1.

Каталунците бяха по-активни през второто полувреме и закономерно успяха да обърнат резултата. В 69-ата минута Жул Кунде стреля силно и изпрати топката в десния ъгъл на вратата на третодивизионния тим - 1:2. Четири минути по-късно 20-годишният Алехандро Балде оформи крайното 3:1 за Барса.  

Българинът Слави имаше възможност да върне интригата в 90-ата минута, след като шутира от границата на наказателното поле, но Иняки Пеня успя да отрази с една ръка. Последва добавка на Алваро Гомес, който обаче не успя да се разпише за втори път.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!