Шефовете на Барселона стартират разследване как се е стигнало до масираното присъствие на фенове на Айнтрахт на „Камп Ноу“. Каталунците загубиха с 2:3 и не успяха да се класират за полуфиналите на Лига Европа.

Местните медии твърдят, че е имало около 30 000 привърженици на немския тим на стадиона, което е почти 6 пъти повече от разрешените 5 000 зрители.

„Защо допуснахме това? Как е възможно? Няма ли ред и ограничения?“, възмущават се някои от медиите в Барселона.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След края на мача треньорът на Барса Шави призна, че отборът му се е чувствал все едно играе на неутрален терен, а публиката не е помогнала на футболистите му.

В социалните мрежи също дискусиите на тази тема са хиляди. „Това е най-лошата атмосфера, която съм виждал на „Камп Ноу“. 30 000 вместо 5 000, това е позор“, пише един от потребителите.

 „Това, което се случи на трибуните, е позор, който не трябва да се повтаря. Трябва да прегледаме информацията, с която разполагаме и да вземем мерки. Това е жалко. Трябва да бъдем по-строги и да не допускаме определени неща. Чувствам срам като фен на Барселона. Извинявам се. Обработваме информацията, правим детайлно разследване за броя на зрителите и ще дадем обяснения", заяви президентът на Барса Лапорта, който беше видимо изнервен.

На трибуните нямаше голямо напрежение между феновете на двата отбора. Много от тях даже заедно стояха един до друг. Извън стадиона обаче е имало бой и ексцесии – както преди и по време на мача, така и след него.

„Немците бяха толкова много, че не всички влязоха на трибуните. Някои останаха навън и именно те са действали заядливо и буйно“, пишат испанските медии.