Барселона смята да продаде поне шестима футболисти през август, твърди местното издание sport.es.

Каталунците се надяват да напълнят малко клубната си каса след разочароващия сезон в Ла Лига и загубената битка за титлата, спечелена от Реал (Мадрид). Дори се появи информация, че клубът е пред фалит заради дълг от 1 милиард евро.

В момента към четирима футболисти на тима има оферти от Англия. Това са рекордната покупка Филипе Коутиньо, Мартин Брайтуайт, Рафиня Алкантара и Жан-Клер Тодибо, а има вероятност трима от тях да подпишат с нови отбори до дни.

Коутиньо игра под наем в Байерн, но баварците не искат да откупят бразилския национал и след 31 август той трябва да се завърне на „Камп Ноу“.

Защитникът Жуниор Фирпо може да бъде използван като разменна монета за привличането на Лаутаро Мартинес от Интер, но президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу вече потвърди, че каталунците нямат финанси за привличането на аржентинеца.

На пазара е и централният бранител Самюел Юмтити, който категорично отказал да напусне, но получил информация, че ще бъде твърда резерва от новия сезон. Това може да го накара да размисли и да заиграе в друг клуб. В момента френският национал е контузен и трудно може да бъде продаден за висока сума.

Иван Ракитич пък почти сигурно се завръща в Севиля, а каталунците ще искат за хърватина поне 10 милиона евро. Нелсон Семедо и Усман Дембеле пък други са други двама играчи, които не са желани във водения от Кике Сетиен отбор.