Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разби мечтата на звездата Лионел Меси и феновете да видят Неймар отново на „Камп Ноу“ това лято. Освен това и соченият като друга голяма цел Лаутаро Мартинес от Интер също няма да бъде привлечен, което със сигурност още повече ще разочарова привържениците.

Аржентинският голмайстор се надяваше на завръщане на бразилеца от ПСЖ, тъй като има огромно желание отново да играе заедно с Неймар, но решението на Бартомеу е друго.

Според боса на каталунците подобен трансфер е „непосилен“ поради финансовите проблеми, наложени от пандемията от коронавирус.

"За няколко месеца загубихме 100 милиона евро. В следващите 2-3 години няма да можем да преодолеем тези загуби. Още повече, че предстои да продължим да играем без публика. Това означава и край на приходите от нашия музей и клубния магазин", призна президентът на Барселона пред sport.es.

"Няма да се опитваме да вземем Неймар това лято. Направихме всичко по силите си миналата година, но няма да се опитваме отново“, допълни Бартомеу.

Нападателят на Интер Лаутаро Мартинес също няма да пристигне в Барселона. Твърди се, че италианския тим иска около 100 милиона евро за аржентинския национал, което се оказва непосилна цифра за каталунците. Разговорите между двата клуба са замразени.