Гол на Давид Вия с глава през първото полувреме и попадение на Сейду Кейта в предпоследната минута донесоха на Барселона победата с 2:0 над мексиканския гранд Америка в контролна среща, играна в Далас.
 
С този успех Барселона завърши с победа американското си турне, след като предишните две срещи европейските клубни шампиони загубиха с 1:2 от Манчестър Юнайтед и 1:4 от Чивас (Гуадалахара).
 
Треньорът на каталунците Пеп Гуардиола обяви, че климатичната система на стадиона на Далас Каубойс е оказала голямо влияние за играта на тима му. Той обяви, че голямата влажност в Маями е допринесла за загубата от Чивас.
 
Въпреки че Барса бе без Лионел Меси, Даниел Алвеш, Хавиер Масчерано и Алексис Санчес, на срещата са Америка се събраха 60 000 зрители.
 
Барселона демонстрира обичайния си контрол върху играта и огромен процент притежание на топката, но пропусна няколко ранни положения за гол.
 
В 24-ата минута Адриано преодоля левия бек на мексиканците Оскар Рохас и центрира към Вия, който се разписа с глава. Кейта оформи победата на каталунците в последните минути след центриране на резервата Жерард Деулофуе отляво./БЛИЦ