Барселона без проблеми си осигури участието на четвъртфиналите за Купата на краля. Испанският гранд победи Хетафе с 2:0 като гост в мач-реванш от осминафиналите. В герой за пореден път се превърна Лео Меси, който вкара и двата гола.

Каталунците си бяха осигурили участието в следващия кръг на турнира още след първата среща. Те разбиха съперника с 4:0 на "Ноу Камп" и отпътуваха спокойни за "Колизеум Алфонсо Перес" в мадридското преградие. Меси (90, 90+3) вкара два от головете, а другите две попадения бяха дело на на Сеск Фабрегас (9, 63-дузпа).

Меси и бразилецът излязоха титуляри в атаката на Барселона. Старши треньорът на каталунците Тата Мартино не бе дал почивка на звездите си, въпреки смазващото 4:0 в първата среща.

На вратата застана ветеранът Хосе Мануел Пинто, вместо Виктор Валдес. Шави също беше оставен резерва, докато Сонг и Серхи Роберто действаха в полузащитата.

Неприятна ситуация обаче се получи в 26-ата минута, когато Неймар опита да финтира съперников защитник и контузи глезена си. Наложи се бразилската мегазвезда на Барса да бъде принудително заменен от чилиеца Алексис Санчес. Доктор Рикард Пруна разкри, че става въпрос за контузия в глезена, но не може да каже дали има увредени връзки. В петък Неймар ще премине пълни изследвания в Барселона.
Секунди преди почивката Лео Меси наказа грешка на защитата на Хетафе и след пас на Тейо простреля вратаря Жорди Кодина - 0:1. Това "наля" още повече "олово" в краката на домакините.

Бижуто на вечерта отново поднесе аржентинският гений. В 63-ата минута Меси буквално се подигра с отбраната на съперника, като премина през четирима защитници, финтира и вратаря и прати топката в опразнената врата за 0:2. Секуди по-късно Лео можеше да направи преднината класическа, но този път ударът му бе отразен. В 86-ата минута пак Меси пропусна да запише хеттрик, след като изскочи очи в очи с вратаря Кодина, но не успя да го преодолее.

Хетафе: Кодина, Алексис (36-Лопес), Карлос, Рафа, Лаго, Мичел, Родригес (65-Диего Кастро), Лафита, Ласен, Сарабия (61-Педро Леон), Колунга
Резерви: Аройо, Борха, Галван, Марика

Барселона: Пинто, Пуйол, Дани Алвес, Корея, Бартра, Фабрегас (70-Шави), Сонг, Роберто, Меси, Неймар (28- Алексис Санчес), Тейо
Резерви: Валдес, Монтоя, Пике, Масчерано, Педро


ИСПАНИЯ, КУПА НА КРАЛЯ
1/8-финали, реванши

Атлетико (Мадрид) - Валенсия 2:0 (1:1 в първия мач)
Еспаньол – Алкоркон 4:2 (0:1)
Атлетик (Билбао) - Бетис 2:0 (0:1)
Хетафе – Барселона 0:2 (0:4)
Алмерия - Сантандер 0:2 (1:1)
Виляреал - Реал Сосиедад 0:1 (0:0)
Леванте - Райо Валекано 1:0 (0:0)
Осасуна - Реал (Мадрид) 0:2 (0:2)