ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Испанският шампион Барселона спечели Суперкупата на Испания за 11-и път в своята история. Каталунците вдигнаха първия трофей за сезона след много труден реванш срещу Атлетико Мадрид. Мачът на "Камп Ноу" завърши 0:0 и след 1:1 в Мадрид преди седмица Барса ликува благодарение на гола на чужд терен. В края на двубоя столичани останаха с човек по-малко след червен картон на Филипе Луиш за удар срещу друг бразилец - Даниел Алвеш. Меси пък удари напречната греда от дузпа, отсъдена пресилено за нарушение на Жоао Миранда срещу Педро Родригес.

В първите минути каталунците диктуваха темпото на игра, но не успяваха да стигнат до голова ситуация. Атлетико се бранеше организирано и с много агресивни действия парираше набезите на домакините. Меси не бе в оптимално физическо състояние, а Неймар изпитваше трудности срещу здравите бранители на гостите.

Постепенно Атлетико показа, че знае как да противодейства срещу Барса и само великолепните намеси на Виктор Валдес попречиха на "дюшекчиите" да поведат. Столичани сътвориха двете най-опасни положения до почивката, но не се възползваха от тях.

Второто полувреме не беше по-различно. Барса разиграваше продължително, но след всяка спечелена топка Атлетико се стремеше да организира светкавична контра. В 56-ата минута защитниците на домакините се засуетиха в наказателното поле и Вийя успя да нанесе удар, но Валдес пак спаси. Мачът ставаше все по-изнервен и в 80-ата минута гостите се оказаха с човек по-малко. След здраво дърпане между Фелипе Луиш и Дани Алвеш съдията Фернандес Борбалан изгони защитника на Атлетико за удар срещу неговия съперник.

В самия край на двубоя реферът даде спорна дузпа за Барса при единоборство между Миранда и Педро. Зад топката застана Меси, но ударът му се отби от гредата.

Трофеят е първи за Херардо Мартино начело на Барселона.