Барселона победи Елче с 3:0 в мач от 1 кръг на Примера дивисион. Лионел Меси вкара два гола. Това едва ли изненадва някого, тъй като с 21 попадения от началото на годината, аржентинецът е най-резултатният футболист на клубно ниво в Топ 4 от първенствата на Европа.
 
Още преди дебюта на Луис Енрике начело на каталунците феновете обаче бяха изненадани. В титулярния състав присъстваха младоците Рафиня и Мунир. Рафиня беше по-популярният от двамата. Все пак е брат на испанския национал Тиаго Алкантара от Байерн, а двамата са синове на бившия бразилски национал Мазиньо.
 
Мунир ел Хадади обаче беше енигма за повечето любители на футбола, които не следят изявите на юношеските тимове на Барселона. Именно той вкара един от трите гола срещу Елче. Нападателят е роден на 1 септември 1995 г. В Ел Ескориал (провинция Мадрид). Баща му е мароканец, а майка му е от испанското средиземноморско пристанище в Африка – Мелиля.
 
Мунир започва в школата на Атлетико (Мадрид) и през сезон 2010/11 играе като преотстъпен за юношите на Райо Махадаонда. Интерес към него има от страна Реал (Мадрид) и Манчестър Сити, но той предпочита прочутата „Ла Масия“ на Барселона.
 
През миналия сезон с тима до 19 г. на „блаугранас“ нападателят вкарва два гола на Аякс при дебюта си в юношеската Шампионска лига. Разписва се два пъти срещу Милан и ФК Копенхаген. Завършва турнира, който Барселона печели, с 11 гола от 10 мача, като реализира две попадения на финала срещу Бенфика (3:0). Единият му гол е зад центъра.
 
В началото на тази година се появи интерес от Арсенал, ПСЖ и Байерн. На 3 март 2014 г. Барселона обвърза Мунир с договор до лятото на 2017 г., а клаузата за откупуване е 12 милиона евро. Тя обаче нарасна на 35 милиона, след като младокът дебютира срещу Елче в Примера дивисион.
 
В първия си мач от испанския елит Мунир се разписа с левия крак след извеждащ пас на Иван Ракитич. Хората, които следят изявите му от юношеските формации на Барселона, твърдят, че това е новата магическа левачка на каталунците. Поредният наследник на Меси от клубната школа. Дали това ще стане факт - предстои да разберем. За всички обаче е ясно, че Мунир ел Хадади даде заявка за мястото на Неймар.

ГОЛЪТ НА МУНИР СРЕЩУ ЕЛЧЕ


ИЗБРАНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ НА МУНИР ЕЛ ХАДАДИ