Водещите фигури в Барселона подкрепиха и приеха със задоволство решението на Пеп Гуардиола да поеме Байерн Мюнхен.

“Не знаех изобщо какво е намислил да прави. Радвам се обаче, че се завръща във футбола и то в един от топ-европейските клубове. Не знам какви са били вариантите пред него, но със сигурност е ставало въпрос за много силни отбори и съм убеден, че е обмислил внимателно нещата” каза Тито Виланова, който 4 години беще дясната ръка на Гуардиола. “Байерн е исторически клуб, с големи традиции. 4 пъти е шампион на Европа, така че съм сигурен, че ще се справи добре в него” добави той.

“Много се радвам за Гуардиола. Той си почина добре и сега амбицията му да се върне е още по-голяма. Байерн направи страхотен удар с него” каза спортният директор Андоди Субисарета.

“Германският клуб може да му предложи солиден и стабилен проект, а и разполага с много добри играчи. Вярвам, че е намерил това, което е искал и съм щастлив за него. Убеден съм, че ще донесе нещо ново” добави той.

“Според мен философията на Байерн е подобна на нашата. Те имат много силни футболисти и това е отличен избор за него” изтъкна халфът Хавиер Масчерано./БЛИЦ